IntSol Construction

Extension & Conversion

Project Details

About the Project

Location: Chingford

The timeframe for this project was 8 weeks. The client wanted an extension at the rear of their house and landscaping. We knocked the ground floor walls and put steels in, and built the extension to become an open plan kitchen and living room. We included a feature wall and brick work, according to the client’s requests. We had to do the electrics before the wall was built and structure/plan the job in the correct order for services to be carried out. For the landscaping, we also built a patio and footpath as well as a unique water feature. Bi-folding doors leading to the garden were handmade and installed by us.

Outcome

The clients and everyone that sees it loves what has been done with the space. Clients now use the room more than they used to; having previously been using a different room, they now use this one as their main space.

Project Images

View the photos from this project below.

19

Bi-folding doors

We handmade bi-folding doors and installed them for the rear extension
14

Electrics

Substantial planning was required, we also carried out electrics and plumbing
23

Kitchen installation

A kitchen was installed in the extra space created by the extension